About 2: ΟΛΕΣ οι εκδηλώσεις (οριστικό πρόγραμμα)

Στη Σελίδα αυτή μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις εκδηλώσεις του 4ου φεστιβάλ επιστημονικής φαντασίας: Περιεχόμενο, συντελεστές, τόπο, ημέρα, ώρα.

Παρασκευή 16 Μαΐου

Εκδήλωση 1001
Τα 530 έχουν πλάκα!

Sport Cafe, Παραλία Ερμούπολης, 19:00. Συγγραφείς από όλη την Ελλάδα διαβάζουν πολύ μικρά διηγήματα επιστημονικής φαντασίας (όριο οι 530 λέξεις) φτιαγμένα με χιούμορ και εύθυμη διάθεση. Ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξει ένα φεστιβάλ. Προθέρμανση: στις 18:30 παρουσιάζεται στον ίδιο χώρο το νέο τεύχος του περιοδικού «Λουκούμι» με την «Αληθή Ιστορία» του Λουκιανού στο πρωτότυπο.

Εκδήλωση 1002
Συναυλία με το Γιάννη Κασσέτα και τους Funk Wizards

Θέατρο Απόλλων, ώρα 21:30, είσοδος ελεύθερη. Ο γνωστός έλληνας σαξοφωνίστας παρουσιάζει το CD του The truth about the alien invasion in Egypt. Τη συναυλία προσφέρει στο φεστιβάλ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.

Εκδήλωση 1003
Τυφλόμυγα, χοροθεατρική παράσταση από τους Ακροποδητί

Πινακοθήκη Κυκλάδων, 23:15, είσοδος ελεύθερη. Σκηνοθεσία και χορογραφία Αγγελική Σιγούρου, κοστούμια Μυρτώ Μπελοπούλου. Στο μέλλον, η διαφθορά έχει τυφλώσει τους ανθρώπους, που αναγκάζονται πλέον να ζούνε προσκολλημένοι σε έναν τοίχο. Χορεύουν: Ναταλία Αθανασιάδου, Ιωάννα Αντώναρου, Νατάσσα Καραγιώργη, Χριστίνα Νικολιά, Λουκία Παπαγεωργίου, Μάντη Παπανδρέου, Αγγελική Σιγούρου, Βιβή Σκλιά, Αντιγόνη Χούνδρη. Η παράσταση επαναλαμβάνεται το Σάββατο 17 Μαΐου στις 22:00.

Εκδήλωση 1004
Vulcan’s Hammer, επίσημο παγωτό 2008

Daidadi, Πλατεία Παπάγου, μετά τις 23:00. Το φετινό επίσημο παγωτό του φεστιβάλ, προσφέρεται σε nice price μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Συνοδεύεται από ένα ποτήρι δροσερό λευκό ή ροζέ κρασί από την αναμνηστική εμφιάλωση που έκανε ειδικά για το φεστιβάλ η Κάβα Κριτσίνη. Στις 23:59, μεταξύ γουλιάς και κουταλιάς, ανακοινώνονται τα θέματα των μεγάλων on site και on line διαγωνισμών διηγήματος (βλ. εκδηλώσεις 1005-1006)

Σάββατο 17 Μαΐου

Εκδήλωση 1005
Διαγωνισμός Συγγραφής Διηγήματος Επιστημονικής Φαντασίας

Sport Cafe & Interactive Games Net, 10:15 έως 12:45. Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν τις συγγραφικές τους δυνάμεις, δεν έχουν παρά να εμφανιστούν στα δύο ίντερνετ καφέ της Πλατείας Παπάγου. Το θέμα του διαγωνισμού θα γίνει γνωστό την προηγούμενη νύχτα, στο Daidadi (εκδήλωση 1004) και οι συγγραφείς θα έχουν όλο το βράδυ για να το δουλέψουν, αποκλειστικά όμως στο μυαλό τους. Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν ο εκδότης Άγγελος Μαστοράκης και οι συγγραφείς Αλέκος Παπαδόπουλος και Νεκτάριος Χρυσός. Ο νικητής θα ανακοινωθεί την επόμενη μέρα.

Εκδήλωση 1006
Διαγωνισμός Συγγραφής on line

Ο διαγωνισμός 1005 γίνεται και on line για όσους προτιμούν την οικειότητα του γραφείου τους. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.sff.gr/forums/index.php?showtopic=7371. Όμως η κριτική επιτροπή και το θέμα διαφέρουν, ο δε νικητής θα ανακηρυχθεί μια περίπου εβδομάδα αργότερα.

Εκδήλωση 1007
Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Χωρίς φτερά στο γελαστό πλανήτη»

Βιβλιοπωλείο Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 12:00. Ο συγγραφέας Βασίλης Ραΐσης παρουσιάζει στα μικρά παιδιά το «γελαστό πλανήτη» με ένα πρωτότυπο δρώμενο. Με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Η εκδήλωση στον πεζόδρομο, μπροστά από το βιβλιοπωλείο.

Εκδήλωση 1008
Παρουσίαση – Συζήτηση: Ούρσουλα Λε Γκεν

Θέατρο Απόλλων, 13:00. Μια σπουδαία πένα και ένα ελεύθερο πνεύμα στην υπηρεσία της φανταστικής λογοτεχνίας. Η Καίτη Καραγεώργη παρουσιάζει το έργο της συγγραφέως και συζητά με το κοινό για τους παράλληλους και αποκλίνοντες δρόμους επιστημονικής φαντασίας και φαντασίας.

Εκδήλωση 1009
Προβολή 1: Οι εξωγήινοι στις μικρού μήκους ταινίες 3d animation

Θέατρο Απόλλων, 17:15. Μερικά από τα καλύτερα δείγματα δημιουργικής φαντασίας, που παρουσιάστηκαν στο διεθνές φεστιβάλ 3d animation SIGGRAPH στη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, συγκεντρώνονται σε ένα μοντάζ που επιμελήθηκε για την περίσταση ο Παναγιώτης Κυριακουλάκος, διδάσκων στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Διάρκεια 45 λεπτά.

Στη διάρκεια όλων των προβολών στο Θέατρο Απόλλων, το κατάστημα Coffeeway προσφέρει στο κοινό τον καφέ coffee-science fiction funs-way που ετοίμασε ειδικά για το φεστιβάλ.

Εκδήλωση 1010
Προβολή 2: αniμasyroς goes sfsf

Θέατρο Απόλλων, 18:00. Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της εμψύχωσης (animation) κάνει την πρώτου του εμφάνιση στο φεστιβάλ μας, παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικές ταινίες animation ελλήνων και ξένων δημιουργών με κύριο άξονα το στοιχείο της φαντασίας. Η προβολή απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Διάρκεια 60 λεπτά.

Εκδήλωση 1011
Προβολή 3: Οι βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ φανταστικού κινηματογράφου 2008

Θέατρο Απόλλων, 19:00. Προβάλλονται οι ταινίες «Τράνζιτ» του Γιάννη Γαϊτανίδη (βραβείο καλύτερης ταινίας, βραβείο σκηνοθεσίας), «Κλαίνε την ώρα που τα σκοτώνουν» της Μαρίας Μαγκανάρη (βραβείο σεναρίου) και «Ώμος προς ενοικίαση» του Δημήτρη Εμμανουηλίδη (βραβείο σεναρίου επιστημονικής φαντασίας). Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Βαγγέλη και της Νίνας Κοτρώνη. Διάρκεια 70 λεπτά.

Εκδήλωση 1012
Έκθεση: «Έρωτας στο διάστημα»

Πινακοθήκη Κυκλάδων, εγκαίνια 20:00. Την έκθεση διοργανώνουν οι φοιτητές του εργαστηρίου Σχεδίου & Χρώματος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, με την καθοδήγηση των διδασκόντων τους Φλωρεντίας Οικονομίδου και Έλσας Χαραλάμπους. Ανοιχτή από το πρωί του Σαββάτου ως το βράδυ της Κυριακής.

Εκδήλωση 1013
Προβολή 4: Οι καλύτερες ταινίες του SFF Rated 2008

Θέατρο Απόλλων 20:15. Μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες που συμμετείχαν στο 3ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας SFF Rated 2008. Παρουσιάζονται (με ελληνικούς υπότιτλους) 8 ταινίες δημιουργών από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο και την Ισπανία. Διάρκεια 90 λεπτά. Θα ακολουθήσει ψηφοφορία κοινού για την καλύτερη ταινία.

Εκδήλωση 1003Β
Τυφλόμυγα, χοροθεατρική παράσταση από τους Ακροποδητί, επανάληψη.

Πινακοθήκη Κυκλάδων, 22:00, είσοδος ελεύθερη.

Εκδήλωση 1014
Προβολή 5: Ιστορία 52 του Αλέξη Αλεξίου

Κινηματογράφος Παλλάς, 23:00, είσοδος ελεύθερη. Η ταινία του Αλέξη Αλεξίου που έκανε αίσθηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. «Εξαιρετικά πυκνή και απίστευτα κτισμένη (…) Θέλει πολύ τσαμπουκά και πάθος για να κάνεις τέτοια ταινία και μάλιστα στην ηλικία του Αλεξίου (…) Μιλάει για τη δική σου ζωή και την ουσία της, όποιος και αν είσαι» (Παναγιώτης Κούστας, συγγραφέας).

Κυριακή 18 Μαΐου

Εκδήλωση 1015
Συζήτηση: Η ελληνική εκδοτική περιπέτεια της επιστημονικής φαντασίας

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης, 10:00. Πώς λειτουργεί το σύστημα, ποιοι και γιατί εκδίδονται, ποιες είναι οι δυσκολίες για τους νέους, ανέκδοτους συγγραφείς; Αλλά και πόσο αποδοτική είναι για τον εκδότη η ελληνική επιστημονική φαντασία; Στο πάνελ οι εκδότες Άγγελος Μαστοράκης και Γιώργος Σωτήρχος καθώς και οι συγγραφείς Δημήτρης Βανέλλης, Παναγιώτης Κούστας, Μιχάλης Μανωλιός, Αλέκος Παπαδόπουλος. Συμμετέχει το κοινό με ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Συντονίζει ο Νίκος Αλμπανόπουλος.

Εκδήλωση 1016
Νέοι δρόμοι στην επιστημονική φαντασία

Καφέ Μέγαρο, 12:00. Οχτώ συγγραφείς διαβάζουν τα διηγήματα που τους ζήτησε το φεστιβάλ να γράψουν: Με νέες ιδέες στο ύφος, τη μορφή, το περιεχόμενο, γιατί η επιστημονική φαντασία ήταν πάντα μπροστά από την εποχή της. Διαβάζουν οι Δημήτρης Βανέλλης, Παναγιώτης Κούστας, Μιχάλης Μανωλιός, Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιάννης Στάγκος, Κώστας Χαρίτος, Ντίνος Χατζηγιώργης, Νεκτάριος Χρυσός. Τη συζήτηση που ακολουθεί συντονίζει ο συγγραφέας Χρήστος Κώνστας.

Στο διάλειμμα της εκδήλωσης, η κριτική επιτροπή της εκδήλωσης 1005 θα ανακοινώσει το νικητή του διαγωνισμού διηγήματος.

Παράλληλη εκδήλωση: Γνωριμία με το φανταστικό κινηματογράφο
Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κτίριο Κορνηλάκη. Θα προβληθούν έξι σημαντικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Τετάρτη 14 Μαΐου
, 19:00 Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη, 21:00 Blade Runner
Πέμπτη 15 Μαΐου, 19:00 Brazil, 21:00 Terminator 2: Judgment Day
Παρασκευή 16 Μαΐου, 19:00 Η προβλήτα, 20:00 Alphaville
Τις δύο τελευταίες ταινίες θα προλογίσουν ο επίκουρος καθηγητής Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Παναγιώτης Κυριακουλάκος.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “About 2: ΟΛΕΣ οι εκδηλώσεις (οριστικό πρόγραμμα)”

  1. […] Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του 4ου φεστιβάλ Ή μάλλον, σχεδόν οριστικοποιήθηκε. Μικρές αλλαγές μπορεί να υπάρξουν. Διαβάστε αναλυτικά το τριήμερο πρόγραμμα εδώ. […]

Αρέσει σε %d bloggers: