Ανακοινώθηκε το (κοινό) θέμα των δύο διαγωνισμών

Με το τέλος της πρώτης μέρας του φεστιβάλ, ανακοινώνουμε το θέμα των δύο διαγωνισμών συγγραφής: Εκείνου που θα λάβει χώρα ανάμεσα στους παρόντες στο φεστιβάλ συγγραφείς, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, έμπειρους ή πρωτάρηδες, και εκείνου που διοργανώνεται για όλο τον υπόλοιπο κόσμο που θα γράψει εξ αποστάσεως…

Το θέμα είναι κοινό και έχει ως εξής:
«Κι έτσι εγκατέλειψε τη Γη το κόκκινο χρώμα»

Παρατηρήσεις:
α) Το διήγημα πρέπει να είναι επιστημονικής φαντασίας. Ούτε φάνταζι, ούτε τρόμου, ούτε τίποτα άλλο. Επιστημονικής φαντασίας.
β) Η φράση του θέματος πρέπει να περιέχεται επακριβώς στο διήγημα. Όχι περίπου έτσι, όχι κομμένη, όχι ελαφρά αλλαγμένη. Ακριβώς έτσι, σε ένα οποιοδήποτε σημείο του διηγήματος.
γ) Η φράση μπορεί να έχει ελεύθερα σημεία στίξεως. Δηλ. ας βάλει ο συγγραφέας όπου νομίζει, τελεία, τρεις τελείες, θαυμαστικό ή ό,τι άλλο.
δ) Η φράση πρέπει να παίζει καθοριστικό ρόλο στο διήγημα. Όχι πχ. να την αναφέρει κάποιος – κάπου, και να περνάει «ξόφαλτσα». Να παίζει κεντρικό ρόλο.
ε) Δεν υπάρχει προς τα πάνω ή προς τα κάτω όριο λέξεων. Όσες νομίζετε και όσες προφτάσετε.

Πού γράφουμε;
Όσοι επιθυμούν να γράψουν ζωντανά στην Ερμούπολη, θα το κάνουν είτε στο sport cafe, είτε στο interactive games net, δυο από τα ίντερνετ καφέ του λιμανιού. Στο πρώτο οι μη καπνίζοντες, στο δεύτερο οι καπνίζοντες. Ανεξαρτήτως αν καπνίζουν ή όχι, όσοι έρθουν με λάπτοπ παρακαλώ μόνο στον πάνω όροφο του sport cafe.
Όσοι γράφουν εξ αποστάσεως, στη βιβλιοθήκη του www.sff.gr/forums

Υπενθυμίζω και τον πιο βασικό κανόνα: Όσοι προσέλθουν στα δύο ίντερνετ καφέ, γράφουν από τις 10:15 ως τις 12:45, χωρίς να φέρουν μαζί τους σημειώσεις ή οποιαδήποτε άλλη «γραπτή» πρόσθετη δουλειά.
Όσοι συμμετέχουν μέσω ίντερνετ, μπορούν να γράψουν από τώρα και ως τις 13:00 Σάββατο μετά το μεσημέρι στο φόρουμ. Δυο οι διαγωνισμοί, δύο διαφορετικές κριτικές επιτροπές, έστω και αν το θέμα είναι ένα και το αυτό.

Καλή δουλειά!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: