Εισαγωγή: Το περιοδικό Λουκούμι παρουσιάζει την «Αληθή Ιστορία»


Sport Cafe, Παρασκευή 16 Μαΐου, 18:30. Ως πρελούδιο στο φεστιβάλ, παρουσιάζεται η «Αληθής Ιστορία ή Αληθή Διηγήματα» του Λουκιανού Σαμοσατέως, σε μια ολοκαίνουργια έκδοση του περιοδικού Λουκούμι. Το περιοδικό θα διατίθεται στο κοινό σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Γράφει σχετικά ο εκδότης Κώστας Καταγάς:
26 Μαΐου 150 μ.Χ. περίπου: Παρουσίαση από το Λουκιανό τον Σαμοσατέα της Ιωνίας του μυθιστορήματος φαντασίας «Αληθής Ιστορία», με θέμα την περιπλάνηση ενός σκάφους για επτά ημέρες στο διάστημα… Η μάχες και οι δίκες. Ένα αρχαίο ελληνικό μυθιστόρημα φαντασίας. Μια ιστορία που συνεχίζεται σήμερα…
16 Μαΐου 2008. Το τέταρτο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης ανοίγει τις πόρτες του στο Γαλαξία. Τέταρτο ταξίδι χωρίς προορισμό ανάμεσα στον Περσέα και τ’ αστέρια του Λύκου. Ανάμεσα σε πολλούς καθημερινά «αγνώστους» συναδέλφους, εντάσσεται και μια ακόμη συνάντηση γνωστών πλέον φανταστικών ανθρώπων. Εδώ στην Ερμούπολη για άλλες τρεις μέρες.
Επιλέγεται να αναπαραχθεί το κείμενο του Λουκιανού στη γλώσσα που γράφτηκε, η οποία μπορεί εύκολα ή δύσκολα να σθεί σήμερα αλλά και να καλύψει με ακρίβεια τη σφαίρα του φανταστικού την οποία πραγματεύεται.
Σε μια εποχή πριν 1858 χρόνια, οι Έλληνες, μπορούσαν να κινούνται σε χώρους φανταστικούς και να γράφουν μυθιστορήματα φαντασίας, σήμερα κοιτάζουν κάτω, μυρίζουν τη φύση και τους ενοχλεί, μπολιασμένοι πλήρως από τον ιό της «μακροημέρευσης εν πλούτῳ» αφήνοντας πίσω οτιδήποτε και κυρίως την παιδεία τους και το περιβάλλον τους. Αφήνοντας πίσω αυτό που μόνο μπορούσαν να είναι
και να έχουν άνετα… [η συνέχεια και το τέλος του κειμένου την Παρασκευή 16 Μαΐου, στις 18:45]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: